2010-11-16 2 views
之前既一個星期6, 同朋友去左深水步買電腦野啦..行到肚餓豬, 朋友就話附近有間野幾好味去試下..去到一間叫賣豬仔特式燒烤坊. 唔怪得咁熟口面啦..佢之前係起上環街市既木佬燒烤. 搬左過黎都唔知添間舖頭呢有廿幾30個位既, 裝修格局就幾次打冷舖架, 白色膠台布~xddd到野食啦..佢間舖名叫賣豬仔, 梗係要叫下招牌菜bb 豬啦~於是叫左半隻試下先~另外朋友叫左藍妹都係22蚊, 幾抵飲~隻豬仔呢原來係即叫即燒, 所以要等半小時, 黎到個時賣相幾靚..仲有半個豬頭~kaka豬皮燒到脆卜卜, 但係肉呢就一d都唔乾身同鞋, 好嫩好多肉汁~我就唔理食完肥唔肥, 食完先至算~@@另外呢就叫左燒魷魚同羊架~燒魷魚唔會太乾, 喉落都仲有汁~唔錯, 羊架香料重手左小小, 但都幾好食架~^^

於是叫左半隻試下先~
另外朋友叫左藍妹都係22蚊, 幾抵飲~

我就唔理食完肥唔肥, 食完先至算~@@

另外呢就叫左燒魷魚同羊架~

2010-11-06
  • 乳豬