2021-08-07 614 views
今日同朋友黎左食晚飯,店內嘅裝潢簡潔明亮,座位都好鬆動,唔算多人,唔會好嘈。可能係因為舖頭唔係好近地鐵站嗰邊,所以都係做街坊客生意,都見到幾多人叫外賣返上樓,如果住附近偶爾同屋企人落嚟食餐好既都幾好!就算由地鐵站行過去都只係五分鐘路程~呢度食物選擇好多,我同我朋友都係選擇困難症所以睇咗好耐😂最後揀咗呢幾樣:本幫燻魚 $72 侍應介紹我哋嗌呢樣,我以前未食過,原來係酸酸甜甜咁,好開胃,朋友覺得最好食係呢樣🤣 不過魚骨都幾幼細,食嗰陣要小心。招牌小籠包 $46 一籠有四隻,每一隻夾起無互相黐住,而且皮簿多汁,呢個價錢來講真係幾唔錯,必嗌!😋山東手撕雞 $92半隻雞既肉質都算滑同嫩,而且唔乾,啲汁鹹鹹地幾好味。朋友減緊肥,豐富蛋白質,個雞都唔肥,正! !🤣四川擔擔麵 $58 少少辣,濃既花生味,都幾惹味!少少美中不足係麵條有啲軟,同埋比較短有啲難夾😖高力豆沙 $48 香港地好似越嚟越少有呢道菜,一直好想食呢個,所以見到就即刻嗌左!好好食,熱辣辣,大大件,口感正,而且唔會超甜,食完唔會好guilty🤣🤣總括而言,食物抵食,員工友善。(不過朋友出到嚟嘅時候發現咗幾噠蚊咬🥲)

本幫燻魚

本幫燻魚 $72
招牌小籠包

招牌小籠包 $46
山東手撕雞(半隻)

山東手撕雞 $92半隻
四川擔擔麵

四川擔擔麵 $58
高力豆沙

高力豆沙 $48

總括而言,食物抵食,員工友善。
(不過朋友出到嚟嘅時候發現咗幾噠蚊咬🥲)
2021-08-05
高力豆沙
山東手撕雞(半隻)
本幫燻魚
招牌小籠包