2021-06-25 143 views
去開佐敦呢頭,同朋友行下行下黎到廟街,見到呢間越南小店,好似唔錯,價錢都相當划算,所以決定入去試試!入到去店員好有禮貌,餐廳裝修都好新穎,餐牌有午市套餐,包埋嘢飲同可以加$10叫小食。我地叫咗兩個套餐,一個越式扎肉撈檬餐,一個素食既自選三餸麵。小食叫咗米紙捲同埋春捲share。越式扎肉撈檬份量好夠,配搭魚露酸辣,好清新,適合依家咁熱既天氣!自選三餸麵我地想清清地,所以叫曬素食選擇,豆卜、冬菇、同蘿蔔。要贊贊個湯底,我地要咗雞湯,有淡淡的檸檬味,好refreshing!米紙捲同春捲各有兩份,夠我地share! 米紙捲有蝦,加埋個醬,好開胃又健康!春捲就炸得剛剛好,好脆但唔會覺得好熱氣,裡面有D豬肉同蔬菜絲,好食!最後要介紹下杯柑桔蜜,好味之餘又潤喉!

越式扎肉撈檬
份量好夠,配搭魚露酸辣,好清新,適合依家咁熱既天氣!

自選三餸麵

最後要介紹下杯柑桔蜜,好味之餘又潤喉!