2017-10-13 2626 views
今日去開灣仔,就有機會試下呢間想試好耐嘅越南粉麵小店,未到12點半已經有十幾人等緊,店內只得23個座位,等咗大約十幾廿分鐘內就有位呢度好似食日本拉麵咁,一張紙揀晒所有喜好或追加食物,主要係揀生牛肉,熟牛肉,或生熟牛肉,之後就揀要唔要牛湯油,同配料洋蔥、蔥同芫茜的多少,最後揀加唔加錢要多點餸生牛肉河🐂 $88,(呢碗揀咗正常牛湯油、芫茜,多洋蔥多蔥) 湯底幾順喉,味道都幾濃,河粉幾幼細同滑,生牛肉最正,高質同嫩滑,就算浸到最後食都唔老,讚👍另一個讚係佢有一兜幾大兜下嘅配料俾你自己加,有2粒半個青檸、芽菜、金不換、薄荷葉同一塊我都唔知係咩嘅葉👍唯一份量真係少,男士食真係未必夠飽。

唯一份量真係少,男士食真係未必夠飽。
2017-10-13
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$88 (Lunch)