2020-01-16 64 views
今日放咗工之後就同朋友去咗食宵夜之後就去咗呢間許願樹美食食串燒😘😘😘————————不過其實呢度都算幾多選擇,除咗有串燒可以揀之外,仲有點心啊海鮮啊同埋好多唔同種類嘅飯都可以嗌😮😮我哋嗌咗安格斯牛柳粒( $35)、四隻雞中翼($28)、鹽燒牛脷($25)、一份芝士火腿多士($25)、兩串雞軟骨兩串雞腎豬頸肉(全部都係$24兩串)、豚肉燒($15)、五隻海水燒青口($38)、一份醬燒鮮鰻魚($58)、香菇燒賣($25)同兩串花枝丸($24)我想講呢度啲嘢食都真係幾乎全部都好高質,首先講咗安格斯牛柳粒同埋牛脷先,我想個兩者比我嘅感覺係食得出唔係劣質嘅,因為佢哋真係好有口感得嚟又唔會太過韌👍👍👍而且都仲有少少肉汁鎖係啲牛肉入面,所以都真係好值得讚之後就係雞腎同埋雞軟骨,其實我平時如果食串燒嘅話都未必會帶雞腎,因為我覺得雞腎要整得好食真係有難度嘅,因為之前食過有啲雞腎係真係乾到完全咬唔到,但係呢度嘅雞腎反而其實幾恰到好處,因為佢啲雞腎唔會太乾同埋好有咬口😘😘😘令到個味道更加多層次,之後雞軟骨其實炸得幾好食之後就係嗰個豬頸肉同埋豚肉燒,兩者要比較嘅話我就覺得豬頸肉係好食啲嘅因為佢呢度嘅豬頸肉真係
今日放咗工之後
就同朋友去咗食宵夜
之後就去咗呢間許願樹美食
食串燒😘😘😘
————————

之後就係嗰個豬頸肉同埋豚肉燒,兩者要比較嘅話我就覺得豬頸肉係好食啲嘅因為佢呢度嘅豬頸肉真係可以做到一種給煙韌嘅效果,而且都仲有幾juicy嘅口感😋😋所以我覺得豬頸肉真係必食嘅推薦

到鰻魚、青口同雞翼嘅部份,其實我自己就唔算係一個好鍾意食鰻魚嘅人,但係我都覺得佢嘅鰻魚真係幾唔錯,嗰sauce同鰻魚好match,青口都好吸引,之後個雞翼真係最值得讚嘅,因為佢真係新鮮滾熱辣得嚟又唔會overcook,佢啲雞肉真係好滑嫩🥰🥰🥰真心佩服

我哋有嗌一個芝士火腿多士,真心好出乎我意料,麵包好脆不特止,而且加埋半溶嘅芝士☺️☺️完全Perfect,真心有衝動想Encore

最後就嗌咗一份香菇燒賣,因為我係一個好鍾意食燒賣嘅人,佢呢度嘅燒賣質素都幾高,真係做到啖啖肉嘅效果,都好值得Encore