2020-06-24 4338 views
疫情之下~ 好多朋友都有好幾個月冇見過,稍為平服~ 終於約咗一位朋友出嚟嘅摸杯底, 搵一間大家都未食過嘅試新嘢, 終於決定倫哥私房菜,喺openrice book位都幾方便, 跟住私房菜已經whatsapp我叫我揀餸~ 因為第一次食所以揀咗啲set~我哋拎咗支wisky上去冇額外收費,當晚餐廳唔係好多人,我諗都係受疫情影響, 所有食物跟住menu上~講真質素味道都有驚喜,因為設計擺碟精美~材料質素唔錯~ 有個密瓜湯我哋仲諗係好甜~但又好清甜(鹹), 其實係一個discovery嘅心態~令到我比較深刻印象嘅係陳皮骨同埋個籠仔飯, 因為陳皮骨嗰個陳皮咪真係好香濃, 但冇奪走到嚿肉嘅肉味, 保持肉嘅質感但係又唔會好韌; 呢個籠仔飯用龍躉肉一齊蒸, 講真我自己都有去買過新鮮嘅龍躉,睇住佢用斧頭劈開嘅, 但都冇佢呢一個咁鮮味, 所以廚師嘅手勢真係好好~ 價錢黎講唔覺得佢好貴~但係亦都唔算平, 不過食物質素&招呼真係唔錯~worth~