2020-03-29 193 views
今日係正苦實施限制食肆四人以上要分枱/枱與枱之間要有至少1.5米距離/客人數量唔可以超出可容納一半/要提供消毒搓手液/要同客人量體溫⋯⋯⋯⋯⋯種種對食肆嘅限制當然有好多聲音啦😞宣佈要實施嘅時候我先擔心緊我嚟緊最想去嘅炳記會唔會因為太麻煩而決定唔開門算數呢?因為我見唔到佢響IG 有咩update消息,忍咗兩日唔出街終於今日頂唔順要出去行吓🤣終於飲到我好想飲嘅奶茶啦!好開心😃唔知點解食極都唔厭,反而貴嘢賣相好精緻食一次就唔會再去食!從來都未見過既境象-有消毒搓手液提供,重要喺度量體溫🤒️其實最想係黎飲杯絲䌩奶茶,食件多士,其實唔清楚實際呢啲措施有冇用,不過我可以好肯定對於炳記來講應該冇乜大影響,如常有人排隊。食物質素方面,仍然保持喺我既standard以上,多士仍然內脆外軟,冇一次失手。奶茶當然係大愛嘅原因啦!
從來都未見過既境象-有消毒搓手液提供,重要喺度量體溫🤒️