2024-01-24 575 views
嚟呢間大排檔之前一定要有心理準備要同啲遊客 大陸人一齊排隊,但係呢間嘅上菜速度都算快,所以都唔使話排好耐就有位。咁通常去到我都會食佢嘅蕃茄鮮牛肉蛋麵,聽講佢好似通粉出名啲,但係我都係鍾意食公仔麵多啲😂 咁就一定會叫多個奶油脆豬咁佢個蕃茄湯其實都算真材實料,起碼佢上菜嘅時候都會有一大堆蕃茄蓉放喺你個麵上面,你撈左落個湯度之後就成碗湯變咗做鮮紅色,都幾有食慾,但係個牛就係正常湯麵嘅水平🙂佢個奶油脆豬焗到啱啱好,加落去個煉奶係好夾嘅,唔會好似出面咁太甜或者令到個包淋晒價錢方面就係舊式茶檔嘅價錢,如果淨係食個麵嘅話可能人均幾十蚊就可以走人,但係男仔來講應該食碗麵要再加多個奶油脆豬先夠飽