2008-04-19 30 views
乾咖哩焗大頭蝦$198 兩隻乾咖哩焗大頭蝦,即係冬陰公大頭蝦。煮到過晒火,蝦老,味差,劣作!燒生蠔$168 兩隻燒生蠔,蠔係大,但完全無味,面頭仲要放一乍炸蒜片,只吃到蒜頭味,30蚊一隻都嫌貴。脆肉炒椰菜苗聽落特別,其實係隔夜燒肉炒菜。燒肉乾且硬,味道又無乜。菜苗,一個字,硬!而且,又係落左大量蒜頭,食唔到其他味。劣!香葉肉碎炒飯真係食過咁多間最難食。香葉淡而無味,唔多覺有肉碎。飯裡唔知點解有面豉!?好在吃之前落左少少青擰汁,如果唔係真係乜味都無。青木瓜沙律啲汁有少少蝦膏味已經令人費解,有創意係好,但要好食先得!!!這個.......好難食。還有......竟然食食下發現有塊細細既石仔,相信係製蝦膏時用的紅磚甩出黎。離譜~~~~~!!!!!本想叫燒鱔($100)晚市先剛剛開始,Waitress埋黎話"Sorry, 鱔剩返好少,得半份,我收你半個portion錢,好嗎?"因為她的良心,服務加一分。一句講晒,呢間餐廳既Chef實在唔適合做呢行....食物質數低到無得再低.......
乾咖哩焗大頭蝦
$198 兩隻乾咖哩焗大頭蝦,即係冬陰公大頭蝦。
煮到過晒火,蝦老,味差,劣作!

燒生蠔

脆肉炒椰菜苗

香葉肉碎炒飯

青木瓜沙律

本想叫燒鱔($100)
因為她的良心,服務加一分。