2017-11-17 2381 views
在灣仔區工作,除了貴還要人多,帶飯帶得多,間中都會想食吓其他野。星期五,食好啲嘅意思亦即食貴啲,但每間鋪外都排著長長人龍,突然間傳來一陣很香的烤雞味,見到這家專做外賣的烤雞專門店,最平的lunch set,1/4 隻烤雞加自選配菜。吃過兩次,都選了相同的配菜,烤薯角和雜菜。薯角真的超有驚喜,帶點燶之餘又有薯香。至於雜菜,清清的雖然普通,但出外吃飯,總要吃點菜來解肥膩。如果可以的話,好想只買配菜來當午餐,哈哈。至於雞,不知是否巧合又或者我不夠青春可人,每次給我的都是上庄(我想食雞脾呀!!)雞胸部分不太入味但皮燒得不錯,為食倒不妨嘗一口。另外lunch set還可揀是日靚湯或餐飲。外賣是用紙袋,拎食物出來時小心點的話,紙袋可以重用呀。$78食外賣雖然貴過茶記,但happy Friday,容許間中豪一下。

另外lunch set還可揀是日靚湯或餐飲。

外賣是用紙袋,拎食物出來時小心點的話,紙袋可以重用呀。

Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$78 (Lunch)
  • 薯角
  • Set Lunch