2020-12-09 1031 views
食Omakase,就當然要搵一間有質素嘅餐廳試試啦!🤤話說我朋友一聽到我想食,就介紹咗呢間俾我。我亦都即刻book咗位去試試。上到去一坐低,就有侍應即刻招呼,仲好細心搵個袋套我件外套。一開始冇幾耐,就有一隻特大生蠔奉上。佢唔單止大隻,味道清新,絕對適合唔鍾意生蠔太重礦物味給人士享用。拖羅壽司當然唔少得啦,包住新鮮脆口嘅紫菜,配上鮮磨製嘅芥辣,未到完美地起口中溶化。😍之後呢一道,廚師起刺身,加上魚子醬,用佢嘅鹹味帶出刺身嘅魚味。廚師除咗同客人傾偈,令我哋更加了解食材既特質之外,仲會嘗試唔同嘅配搭,令食材嘅味道更加突出,同時亦會物盡其用。好似呢一道,廚師戲鮮蝦上加上濃厚嘅蝦膏,再加上蝦子,最後配上白松露,令到整件壽司味道昇華。一個令我難忘嘅海膽壽司,多到好似幸福一樣滿瀉😍成個餐最後以海鹽雪糕作為終結,味道清香,容易入口,適合男女老幼!埋單都只係$858/位 (已包加一)💰總括而言,廚師同事應態度非常友善,耐心分析每個食材同每一道食物嘅特點。食物又新鮮,廚師安排又豐富,絕對可以一試再試!👍🏼👍🏼
食Omakase,就當然要搵一間有質素嘅餐廳試試啦!🤤

上到去一坐低,就有侍應即刻招呼,仲好細心搵個袋套我件外套。

之後呢一道,廚師刺身,加上魚子醬,用佢嘅鹹味帶出刺身嘅魚味。

一個令我難忘嘅海膽壽司,多到好似幸福一樣滿瀉😍

埋單都只係$858/位 (已包加一)💰

2020-12-06
$850 (Lunch)
  • 海膽壽司
  • 牡丹蝦壽司