2018-07-20 825 views
今日約了朋友到太子晚餐 ,估唔到太子近旺角警署有間咁特別很有田園feel嘅意大利餐廳, 就係畀它門面雪白潔淨所吸引, 就和朋友決定一試。其實餐廳入面唔算大, 但裝修自然, 座位擺放闊落, 食飯傾計也較為舒服自然。看完餐牌, 我就叫了個七成熟嘅美國14oz安格斯有骨肉眼扒和凍朱古力, 肉眼扒分量具大, 賣相吸引,令人垂涎三尺,簡直未吃已流曬口水。好在我非常肚餓,否則擔心吃不完。 這安格斯有骨肉眼扒肉脂平均,肉汁多, 加上口感軟熟, 牛肉味濃, 啱曬喜歡吃牛的我, 每一啖都十分惹味好食。 其餘配料還包括薯條,新鮮即炸, 並不是前期加工 ,吃得出是天然薯仔的味道。 而黑醋沙拉菜也是不錯, 黑醋酸酸咪咪的,加上新鮮嘅沙律菜,起來來十分開胃醒神。 朱古力甜甜的 ,朱古力加上忌廉,不消片刻已喝了一半,正!至於朋友就點了個 西班牙黑毛豬扒,肉質結實,口感味美, 同樣也是有薯條和沙律菜,味道惹味。還有龍蝦湯配蟹肉, 不是傳統的盛裝法, 用茶壺加兩個杯,夠曬特別。 味道方面,我就覺得這龍蝦湯十分香滑,好好飲。

2018-07-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)