2018-09-07 2482 views
又係優閒西餐小店系列😆唔去搵食唔覺,原來真係有唔少呢類細細間、令人感覺優閒嘅西餐廳🙈今次呢間就位於太子,間店唔大,最多容納到二十零個客人吧。.意大利飯上有朵用煙三文魚卷出嘅花花🌸 煙三文魚唔會太咸。煙三文魚花入面有好多飛魚籽。我會鐘意再creamy少少再味道濃郁少少嘅risotto😛.一份豬仔骨有六條骨,骨肉都幾易分離。招牌醬其實都係BBQ醬吧,食落甜甜哋,就咁食都唔會覺得好重口味。食落都多肉,肉質唔嚡,整體唔錯😌而且一上枱嘅時候,我俾豬仔骨下面嘅薯條嚇親😹有好多薯條呀!!!menu寫燒豬仔骨係配「特脆」薯條😂其實都係我地平時食到嘅薯條啦😹薯條即炸夠熱,食落薯條外層脆脆哋,咁已經夠了😚.其實我一向鐘意食炸魚薯條,所以一見到有炸魚薯條已經心郁郁😛由於燒豬仔骨本身已經配薯條,所以炸魚呢到我地決定加$10將薯條轉做蕃薯條🍠蕃薯條當然都係即炸,所以食落都係熱嘅。我覺得蕃薯條同薯條一樣都要點茄汁食先係最正嘅食法😙而炸魚就一共有四件,唔算非常厚肉嗰種,外層炸漿厚度適中,炸得幾脆而食落唔油膩。.香蕉拖肥批係呢到嘅Signature Dessert,當然要試吓!落單時店員話一罐香蕉拖肥批唔算好大,所以
又係優閒西餐小店系列😆
今次呢間就位於太子,間店唔大,最多容納到二十零個客人吧。

意大利飯上有朵用煙三文魚卷出嘅花花🌸 煙三文魚唔會太咸。
煙三文魚飛魚子意大利飯

煙三文魚花入面有好多飛魚籽。
我會鐘意再creamy少少再味道濃郁少少嘅risotto😛
一份豬仔骨有六條骨,骨肉都幾易分離。
招牌醬燒豬仔骨拼特脆薯條

食落都多肉,肉質唔嚡,整體唔錯😌
薯條即炸夠熱,食落薯條外層脆脆哋,咁已經夠了😚
其實我一向鐘意食炸魚薯條,所以一見到有炸魚薯條已經心郁郁😛
啤酒炸漿炸魚配甜薯條

蕃薯條當然都係即炸,所以食落都係熱嘅。
我覺得蕃薯條同薯條一樣都要點茄汁食先係最正嘅食法😙
香蕉拖肥批

落單時店員話一罐香蕉拖肥批唔算好大,所以我地決定一人叫一罐🤫
原來唔係我想像中嘅「批」。
佢係以好多好幼滑嘅cream為主,底下就有層香蕉,食落唔會過甜,特別啱鐘意食cream嘅人。

不過因為有好多cream,所以一個人食哂成罐之後會覺得有啲溜🙈都係2人share一罐會好啲😝
兩個人叫咗以上咁多嘢食(要記得香蕉拖肥批仲係叫咗一人一個😹)但最後我地都清哂所有食物🤰🏻
另外我都叫咗杯哈蜜瓜菠蘿梳打($40),係用鮮果蓉製作嘅梳打,味道自然又甜度適中,真係feel到有哈蜜瓜蓉㗎!
哈蜜瓜菠蘿梳打

口渴嘅話都不妨可以叫杯梳打試試🤣