2025-02-20 1515 views
之前同屋企人一齊黎咗有鑊氣-酸菜魚食晚飯🥢,我哋因為都幾多人,所以可以嗌多啲唔同款式嘅小菜試下,我哋嗌咗自家剁椒焗花甲皇、菠蘿咕嚕肉、冰鎮咕嚕肉、老壇酸菜魚、黑椒薯仔牛柳粒、黑鑽脆豆腐、金沙火箭魷、生炒臘味糯米飯同埋豉油皇炒麵自家剁椒焗花甲皇,花甲好鮮,剁椒幾香辣🌶️,好開胃菠蘿咕嚕肉🍍,外皮炸得好脆,唔會因為裹住啲酸甜汁而變淋,入面嘅肉亦都好淋滑冰鎮咕嚕肉係將傳統嘅咕嚕肉冰鎮,配埋提子🍇,食落去唔會覺得油膩,好清新🌱老壇酸菜魚🐟,魚肉好滑,個酸菜金湯好有酸香,寬粉口感適中黑椒薯仔牛柳粒,牛柳粒幾嫩,啲薯仔索咗啲汁食落好香口軟糯🥔黑鑽脆豆腐,豆腐外皮炸得脆口惹味,呢個要小心食😂因為啱啱炸起超級熱♨️金沙火箭魷🦑炸得金黃酥脆💛,而啲魷魚都好彈牙,唔會過韌生炒臘味糯米飯🍚,糯米煮得啱啱好,口感煙韌,臘腸好香豉油皇炒麵炒得好有鍋氣🔥但又唔會過油

自家剁椒焗花甲皇,花甲好鮮,剁椒幾香辣🌶️,好開胃

老壇酸菜魚🐟,魚肉好滑,個酸菜金湯好有酸香,寬粉口感適中

黑椒薯仔牛柳粒,牛柳粒幾嫩,啲薯仔索咗啲汁食落好香口軟糯🥔

金沙火箭魷🦑炸得金黃酥脆💛,而啲魷魚都好彈牙,唔會過韌

生炒臘味糯米飯🍚,糯米煮得啱啱好,口感煙韌,臘腸好香

豉油皇炒麵炒得好有鍋氣🔥但又唔會過油
自家剁椒焗花甲皇