大家仲記得,之前嚟得快去得快嘅8號風球嗎?嗰日心血來潮,打電話嚟位於大角咀另一間抵食嘅酒店訂「自助午餐」。100蚊加一嘅價錢,亦都係正常嘅坐兩個半鐘,我就覺得地方闊落,非常企理。講到嘢食呢?近門口嘅就會見到一個大大嘅沙律區,菜之外嘅配料真係幾多。煎熟咗邊邊嘅吞拿魚係我配沙律菜首選,亦可以加煙肉碎, 或漢堡牛柳條都唔錯,連醬汁都有好幾款!青口亦都有,唯獨是我覺得較細粒。除咗沙律隔離仲有兩煲湯,中西各一款都係好掂檔!(另一個角有鮮橙汁自己斟)再過少少就係熟食,包括有:「西冷牛扒」我食嘅比較韌,筋比較多「燻魚」味道唔錯,啖啖肉「小籠包」熱食就一定正呀!跟住就要講下,最鍾意嘅炸嘢啦:「燒雞」嫩滑之外加埋個醬汁,食咗好多嚿呀!壺汁係有暖爐喺底,保持溫度更加正。當日我見佢盤燒雞起碼 refill 咗六次「炸魚塊,咖哩角,春捲」屬正常,最緊要熱,夠脆,滿分的。另外覺得幾特別嘅就係,「杏仁茶」整得幾出色,杏仁味恰當,可試「芒果布甸」甜品之中做得叫唔錯「西米露」仲可以自己加啲生果(另外櫃檯開玻璃會見到雪糕,有三款)最後啦,以前就受歡迎,不過依家未必個個香港人都鍾意。講緊既係「三文魚刺身」,細細碟質素都唔

再過少少就係熟食,包括有:
「西冷牛扒」我食嘅比較韌,筋比較多
「燻魚」味道唔錯,啖啖肉
「小籠包」熱食就一定正呀!

跟住就要講下,最鍾意嘅炸嘢啦:
「炸魚塊,咖哩角,春捲」屬正常,最緊要熱,夠脆,滿分的。

另外覺得幾特別嘅就係,
「杏仁茶」整得幾出色,杏仁味恰當,可試
「芒果布甸」甜品之中做得叫唔錯
「西米露」仲可以自己加啲生果
(另外櫃檯開玻璃會見到雪糕,有三款)

最後啦,以前就受歡迎,不過依家未必個個香港人都鍾意。講緊既係「三文魚刺身」,細細碟質素都唔錯,都可以一試嘅。

總括嚟講,呢餐自助餐都幾舒服。另外仲見到張大圓枱,約埋一班朋友嚟都唔錯㗎!至於點樣嚟大角咀,可以睇返我之前一個自助餐評論。希望大家繼續食盡大角咀!!

(唔知點解每次用手機打食評,網頁上睇返都會一堆字黐埋冇格式, 手機app睇就冇事有分段,希望大家見諒)
西冷牛扒
杏仁茶