2018-08-01 2451 views
今晚約左班中學同學出來聚舊,這間私房菜之前我同親戚來食過,大家都覺得不錯。於是介紹同學仔-齊來食!我見到而家在openrice也可以訂位,但之前我是用whatapps訂位的,所以今次我懒也用返whatapps訂,訂位後好快有專人回覆,及會send好多不同價錢套餐比我地揀,其實同我上次食的菜式大同少異!但這裡係私房菜當然也可以自選菜式啦,而且可要求少鹽少油另外還會收到清晰指示點去,收費也很清晰,免加-茶位$2及只收現金。揀完合適自己的套餐後,可早點通知他們易於準備食材!今晚我地按指示在地鐵B出口出發(其實在 鱷魚恤大廈出都可以),向住投注站方向行,在投注站左轉直行到街尾,便會看到對面是麗港城,在街尾右轉直行到一棟舊式工廠大廈停車場,入到停車場撘lift上去便到了。環境當然不是華麗那種,所以大家會專注食物味道!另一發現在facebook 讚好及share相片,便會送-枝枝裝汽水,優惠咁正當然要分享啦,最後我地每人有-枝免費汽水我地套餐有:麻辣滷水拼盤有麻辣牛肚和滷水豬大腸,兩者好淋好入味,碟中間有麻辣沙律,對於我地不食得辣會覺得好辣,但好惹味,中意食辣的人會喜歡!金銀蒜蒸龍躉腩蒜蓉香濃,龍
當然要分享啦,最後我地每人有-枝免費汽水

我地套餐有:
麻辣滷水拼盤
金銀蒜蒸龍躉腩
蒜蓉香濃,龍躉皮有豐富骨膠原,腩肉厚身,但肉質嫩滑,略嫌份量少,不夠喉

薑蔥炒大肉蟹
肉蟹大隻,賣相吸引
有五種煮法選擇,我地揀左薑蔥炒,已經覺得好好味
蟹本身多肉,蟹鉗大隻肉厚,成隻肉質鮮嫩,無得頂

蒜蓉粉絲蒸聖子皇
聖子有筷子般長度。肉質鮮甜及無沙,粉絲吸收了蒜蓉汁和聖子汁好美味,拌飯-流

士多啤梨骨
食落有好香士多啤梨味,骨同肉比例均勻,好惹味

金華玉樹雞半只
面頭有金華火腿片,原本以為係咸的,食落係甜甜蜜的,好特別
而雞肉連雞胸都係嫩滑的

蒜蓉炒芥蘭
芥蘭炒得清爽脆口,不會過硬,不會太油

蟹油銀芽炒麵
蟹油香口,可惜面質過硬太乾,-般

菠蘿鳥
其實係-大盤生果盤,將菠蘿整成一個雀鳥般,賣相有趣
生果有整個菠蘿(味道香甜),奇異果(味道清新),提子,士多啤梨,藍莓等,各種生果都好食好甜

麻辣滷水拼盤
在fb share 相免費有枝裝汽水送