2020-06-27 725 views
我印象中華嫂之前好似唔係呢個位置。但唔緊要現在位置都唔算難搵。今日來這邊上堂。所以就來一次試食行動。因為我只得一個人,所以搵位都比較方便。門面比較簡單。如果唔係因爲門口人多。和有心搵這地方。可能過咗都未必知道。我今日選擇了一個雞翼通粉。都考慮咗很久。因為一開始時以為有豬扒雞翼通粉⋯但原來只可選一款食物,再多一款就要加錢。還要唔只加幾蚊⋯所以都係食一款就算。但又怕自已唔夠食,還怕如果那款唔好食,個午餐就要餓肚子走人了最後都想試吓秘製雞翼。豬扒⋯下次先再試啦食物送到都算快捷。可能大部分人都只點幾款。比較習中煮好。本來我只想選凍奶茶。因為天氣熱。冰室出名的奶茶熱飲都會覺得無味呀但點完後發覺還有一個選擇。就係冰花奶茶貴點都要試一試。送上來時就知道原來是沙冰呀。我有沒有後悔?當然無後悔。因為這個天氣飲凍飲真係非常吸引。沙冰味道都幾好。當然這個又比沙冰快溶點。但佢的味道又比沙冰濃一點。點都比凍奶茶只有冰好很多值得一試再試。雞翼通粉都很大份。足夠飽肚有餘。雞翼就當然唔夠⋯因爲太好味。口感似瑞士雞翼。但又唔會太濃。我覺得佢哋特登。因為太濃都無咩用。放在湯粉上都幫助不大。雖然放在通粉上。但你好明顯食出兩

最後都想試吓秘製雞翼。豬扒⋯下次先再試啦

秘製雞翼通粉

但點完後發覺還有一個選擇。就係冰花奶茶貴點都要試一試。
點都比凍奶茶只有冰好很多值得一試再試。
雞翼通粉都很大份。足夠飽肚有餘。雞翼就當然唔夠⋯因爲太好味。口感似瑞士雞翼。但又唔會太濃。我覺得佢哋特登。因為太濃都無咩用。放在湯粉上都幫助不大。雖然放在通粉上。但你好明顯食出兩個係分開處理的。再加上有生菜,所以你會食得比較開心。老實說我今次都係食唔曬。唔係因為佢地唔好食。係因為佢係分量太大。我眼見其實很多男仕都食唔曬。講到這裡大家一定覺得你都講得好浮誇呀。講到好似唔食就係你大損失。其實餐廳本身都有缺點的。就係價錢和舒適度。

這是我今次一個人的體驗。老實說我覺得一個人食就比較貴。如果佢地減少份量平點。就比較經濟。很多人根本食唔曬。只係用錢買返個份量。其實意義不大。我情願你地可以加錢加底。飲品要加返的價錢都算貴。當然這個價錢又不算天價。我只試一餐又唔會有咩經濟壓力。但如果打工仔想經常試就要考慮一下。會否再試?我就應該唔會。唔係因為佢地唔好。係因為這個風格和質素觀塘有大量選擇。
2020-06-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$56 (Lunch)
秘製雞翼通粉