2020-01-05 41 views
放工後和友人來到荃灣大鴻輝中心21樓—相馬日式火鍋,我們被安排坐在窗口的位置,可以讓我們看到樓下荃灣的街景。 店員先來耐心講解餐牌,有多款價錢套餐選擇,有四款牛肉,120分鐘放題,可以有六款免費湯底選擇。我們點了美國頂級牛小排$328 ,單碟已值$129,回本之選。選了鴛鴦湯底:蕃茄+中華辣湯,蕃茄湯底酸酸甜甜,中華辣湯有少許紅棗、大辣椒粒,香濃麻辣。服務員即拿了兩碟牛小排及豚肉、雞肉各一碟, 牛小排牛味濃郁,入口即溶,YUMMY~除了肉類,其他配料都是自取形式,自助區選擇亦很多,有不同蔬菜丸類,食材衛生新鮮。當中豆卜難得的實心,唔係平時見既空心豆卜,真材實料,索晒湯底,沒有一般雪藏味,正~更有串燒可以order,又有雪櫃、甜品、飲品自取,大滿足﹗

美國頂級牛小排

豆卜

更有串燒可以order,又有雪櫃、甜品、飲品自取,大滿足﹗
2020-01-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner