2017-08-25 109 views
今日係同男朋友周年紀念,所以搵間靜靜地嘅餐廳慶祝下。貪呢度唔算行好遠又可以有點點浪漫被裝修吸引了,想要有好的事發生就要離開安全區。確實是很鼓舞的,任何事都不能原地踏步吧!前菜先來一個熱哄哄的墨西哥包,雖是小巧,但是熱哄哄的就是吸引了。塗上牛油,牛油即半溶,是享受的小吃點了份烤焗五花腩,日式烤焗五花腩皮炸得十分脆,感覺就像燒肉脆皮。而肉都非常淋,汁是燒汁的感覺。又甜又咸,口感特別。最後就是主菜了,點了一客意粉,香草汁鮮蝦意粉。香草汁味道很濃,而且鮮蝦亦很大隻。平時食西餐都會得一兩隻,但這份竟然有幾隻,真係正!而且仲有好多雜菇做伴菜,好健康的。

小吃點了份烤焗五花腩,日式烤焗五花腩