2010-06-10
旺角分店往往要大排長龍,至少排一粒鐘,食完幾碟點心就要走,完全不合孖G妹享受美食的邏輯,因此就算幾多人話去,孖G妹都無話要去!居然係深水埗開分店,就趁在開業初期即本去試吓。孖G妹與同事一人5人殺入點心店,六點去到,都很旺場,但都有位!速速order點心試試,其實選擇不多!等食期間,新舖頭環境企理,但始終人多,多枱,典型熱鬧嘈吵茶樓feel,靜靜傾談就不用唸啦!至於服務態度有些好,有些差。食物質素又點呢?較ok只有蝦蛟、黄沙豬膶腸同酥皮叉燒包,但只係較特別,不是好好味!其他點心則普通過普通,甚至唔好味,根本不用特登嚟食! 試食咗沙茶牛肉脆春卷:feel唔到有沙茶,同普通春卷無分別,d料少到不得了。 蝦腸:份量少,無特別。牛肉球:一團肉,無味。燒賣:一舊肉,無味。 蘿蔔糕:無味,亦煎得唔香,完全不覺得有蘿蔔味。盅飯:無汁乾淨淨, 飯亦煲得不夠火喉。粉果:普通。鳳爪:普通。總結失望!太唔搪!選擇少!價錢貴!每樣至少要十多元!份量少!細碟!食物樣貌亦未如理想!
食物質素又點呢?
其他點心則普通過普通,甚至唔好味,根本不用特登嚟食!
飯亦煲得不夠火喉。粉果:普通。鳳爪:普通。