2022-04-04 764 views
今次介紹的呢間Cafe,係我曾經都幾鍾意既一間Cafe🤫因為佢好近我屋企,有時唔想留係屋企做嘢就會成日去🙈呢間都出名食厚pancake~最近佢pancake形式由3⃣️件轉左2⃣️件,價錢都減低左,唔知會唔會好d呢ಠ_ರೃ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪ 抹茶黑糖厚鬆餅 $ 58 (2pcs) (6/10)其實一上黎個人已經唔係太大感覺係好味,可能係因為用崩左一角既碟啦( ゚д゚)而且食落都唔太熱,但係明明都等左一段時間🤭講返味道,我覺得真心冇以前咁好味🥺食落有d似食麵粉咁既感覺,好似食緊pat嘢,但味道正常。抹茶醬太甜,配上黑糖本身應該係冇死的組合,但抹茶一pat嘢咁毫無美感,同埋食完好濟😔真心退步左好多,以前我好鍾意食的,實得黎有d空氣感。♪ Hot Latte $42 (7/10)呢杯對我黎講都係一杯唔太合格的Coffee,個人認為有d酸,但係拉花都算不錯,勉強合格🥺~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~真心認為,呢間要再做好d,因為今次去食其實冇以前咁多人,質素keep唔到反退,而且服務方面都欠奉,冇Cafe既感覺。賣點都keep唔到質素的話,好容易被淘汰的。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪ 抹茶黑糖厚鬆餅 $ 58 (2pcs) (6/10)
而且食落都唔太熱,但係明明都等左一段時間🤭

♪ Hot Latte $42 (7/10)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~