2020-11-28 248 views
今日男友一早起床,話已經選好了一間新的小型咖啡店帶我去歎咖啡。近年大坑開左好多打卡咖啡店,文清又有,型格又有,平時冇嘢做都會去大坑行下chill一個下午。講番呢間咖啡店,店子細小大概都可以坐12-15 人。Menu 有不同咖啡/ 茶/連特色酒都有。我本身嗜咸多過嗜甜,我男朋友剛剛和我相反,所以我哋都可以分別叫一咸一甜的早餐。今次叫左煙三文魚牛油果多士,估唔到廚房利用少少harrisa spiced 果仁令三文魚牛油果多士口感更加豐富。至於咖啡方面,黑咖啡同埋cappuccino 味道偏fruity ,我哋都覺得唔錯。男朋友知道我好鐘意食夏娃夷果仁就叫左一塊macadamia nut cookie比我,佢就叫多一個blueberry muffin 同埋homemade granola 。我就冇食blueberry muffin 同granola ,不過佢話太甜。如果連佢都話甜,咁blueberry muffin 同granola 應該係超甜🤦🏻‍♀️佢不嬲係sweet teeth person 。早餐整體都唔錯嘅同幾多選擇,如果下次去都想試吓佢哋個mushroom melt同cheese

Smoked  Salmon  Avo  Toast

早餐整體都唔錯嘅同幾多選擇,如果下次去都想試吓佢哋個mushroom melt同cheese toast ,幾個朋友都推介比我。
Smoked  Salmon  Avo  Toast