前排同 Friend 聚舊,想搵間 Café 傾下計,就嚟咗呢間 Bookmark 咗好耐嘅 Dear Coffee & Bakery 食 Lunch。店面空間唔算大,裝潢簡潔,每日都有唔同款式嘅Bagel 賣,一入到去就聞到麵包香😍~煙三文魚 Bagel呢度D Bagel 咁出名,就梗係要叫嚟試下啦!煙三文魚好多時都會醃得好咸,但呢度個味就冇呢個問題。上面再加咗濃厚 Cream Cheese,味道平衡得啱啱好。Bagel 嘅軟硬度都適中,保持住應有嘅濕度,唔會好乾,食得出係新鮮製造😋。招牌紫薯包Bagel 以外,呢個紫薯包都係皇牌之一。紫薯份量十足🍠,每一啖都食到清甜嘅紫薯味,但又唔食死甜,鮮奶咖啡麵包嘅最佳拍檔梗係咖啡啦,所以冇點睇 Menu 就即刻叫咗杯 Latte☕。一見到個拉花就已經覺得好吸引,味道亦唔輸其他專賣咖啡嘅店舖,仲好IGable!整體嚟講,呢度 D 野好食,地方好坐,仲係黃店,下次一定會再嚟幫襯!

招牌紫薯包

鮮奶咖啡