2021-06-29 113 views
到尖沙咀韓燒,一間韓燒店最緊要當然係抽風系統好,唔會食完成面油煙,加上樓底高,位置闊落,兩個人可以慢慢傾下計,食下傾下,咁就已經令人覺得好舒服。而且好光猛,裝修都好有特色,環境令人好舒適 首先,我地叫了兩份燒肉,一份牛肉,一份豬肉,同時叫了兩份韓式料理。 辣豆腐海鮮湯韓式料理,一個豆腐海鮮湯。裡面係相當足料,真係海鮮湯,裡面有大蝦,大青口,仲有蜆肉,小八爪魚等等,其實足以令你每一口都啖啖海鮮。加上豆腐其實好滑。二話不說,立即叫了一個白飯,總覺得充滿韓國風味。 一份牛肉和牛牛板鍵因為價錢唔平,本身都有諗過叫唔叫,但上餐之後就知道係物超所值了。係幾咁正! 和牛肉質,香味就唔再講。燒一燒,當中既鮮味已經出曬黎啦。有幾塊,真係好想再叫一碟。只係輕輕燒一燒已經夠,都已經唔需要額外既調味,色,香,味全部有齊。 另一份係豚肉五花腩燒到表面香口,已經可以慢慢食,五花腩好味道。 野菜組合,有茄子,南瓜,翠肉瓜,雞脾菇本身我地唔知當中的奧秘,係店員講一講之後,原來碟中間有一個紫蘇葉牛油,而E個牛油,如果一邊燒一邊搽係野菜表面,係會有驚喜的。本身瓜菜本身油份就唔多,加左紫蘇葉牛油令佢更香,而且唔通普通牛油,
到尖沙咀韓燒,
一間韓燒店最緊要當然係抽風系統好,唔會食完成面油煙,
加上樓底高,位置闊落,兩個人可以慢慢傾下計,
食下傾下,咁就已經令人覺得好舒服。
而且好光猛,裝修都好有特色,環境令人好舒適

一份牛肉
和牛牛板鍵
有幾塊,真係好想再叫一碟。

另一份係豚肉五花腩
燒到表面香口,已經可以慢慢食,五花腩好味道。

野菜組合,有茄子,南瓜,翠肉瓜,雞脾菇
本身瓜菜本身油份就唔多,加左紫蘇葉牛油令佢更香,而且唔通普通牛油,佢更加多一層香味, 紫蘇葉味道更清新,同埋更加獨突。以致你食完牛肉,都會記得野菜有一種令人深刻的味道。
野菜拼盤

最後再一杯巨峰梳打。
酸酸地十分開胃,令整個晚餐都更加好味,而且夏日炎炎,梳打正好