2016-04-20 12412 views
如果不想在未試過之下食$3k per head的套餐, 不妨跟我一樣,先試試單點餐牌吧。妙齡鴿真的算不錯,炸得乾身而肉香。但印象中已結業的石歧佬做得更juicy。服務員提議我們點一隻便足夠,因為其他菜式份量不少,感覺專業而且照顧到客人的需要,加分!XO醬炒牛肉用的是靚料,肉腍身但有牛香,炒得夠鑊氣,調味惹味得來平衡,不會過鹹或辣。補回張乳鴿醬汁,用檸檬汁較為少見。質素一級棒的釀蟹蓋! 絲絲鮮蟹肉塞到頂曬角,無得彈!比坊間一味用cream base sauce同配料填位的美味N倍!真材實料無得輸! 令男友很歡喜的玻璃蝦球!咁靚、大隻同晶瑩通透的大蝦球確是不多見,簡單清炒已經爽鮮味美!仲有最靚嘅燒腩仔!肥瘦相間好靚啊,皮也脆。真的要挑便是肥一點會更好食、滑身。但潮流興食得健康一點,選用較瘦的腩肉也無可厚非。醬汁配料小擺盤非常精美齊全埋單才不到二千!下次有機會才試比較高級的食材吧。食完明白為什麼叫大劉「飯堂」,其實菜式並不刁鑽,味道亦不太複雜,依靠的是最基本的靚料和煮功,的確有高級住家菜的感覺呢!不知大劉最常點的又會是甚麼哈~
補回張乳鴿醬汁,用檸檬汁較為少見。
質素一級棒的釀蟹蓋!

醬汁配料小擺盤非常精美齊全
  • 妙齡鴿