2020-04-16 302 views
同事中午叫外賣預埋我,先知道原來呢間餐廳有做外賣自取,而且抗疫價只係$58 ,餐牌仲兩星期轉一次添,似乎唔錯。同事一早WhatsApp落單,夠鐘我哋就自己去拎,餐廳位於隆堡柏靈頓酒店3樓,環境都幾安靜,行政午餐都係百零蚊一個,黎見客都唔錯喎。我哋嚟等左一陣已經可以拎走個外賣,都好方便。我哋要咗一個黑松露意大利飯配63度溫泉蛋,令一個係燒牛肉沙律配阿拉伯烤餅。我個黑松露意大利飯香氣撲鼻,飯裏面有蘑菇和洋蔥粒,意大利飯有咬口,加埋流心滑滑的溫泉蛋,好正啊!同事嗰個沙律有椰菜、車厘茄粒、烤牛肉有幾條,有沙律醬撈好,味道都唔錯的,我試咗牛肉條,好似有少少黑椒味,唔會太鞋都唔錯,仲可以夾落阿拉伯烤餅裏面食。我後來先知道原來呢間餐廳嘅姊妹店,就係石門嗰間親子餐廳,我都幾鍾意嗰間,而呢間作為一間酒店餐廳有咁抵嘅價錢,外賣自取都好呀!

黑松露意大利飯配63度溫泉蛋

烤牛肉沙律