yeungngaching
yeungngaching
Level 2
2022-05-31
Follow
泰國過江龍甜品店After You,疫情前去親泰國都必定去食,因為香港食唔到泰奶、芒果糯米飯味刨冰,估唔到終於喺香港開店!!超興奮😍

佢開咗業都一段時間,前排先得閒去朝聖,睇下同泰國有無大分別,結果都無令我失望!好好食!尤其係夏天,食刨冰真係解暑又透心涼🤪

當日喺星期一,以為平日回都少人啲掛,因為我好唔鍾意排隊🙁但點知過埋lunch hour大約3點半去到都要等成個幾鐘😫一諗到假日會更多人,就決定排隊試試佢。

一入到去就發現芒果糯米飯口味刨冰已經賣哂,勁可惜😩最後就嗌咗個泰式奶茶刨冰($138)同埋一杯「白色果園」熱茶($40),因為驚會太甜價錢又唔貴😙

泰式奶茶刨冰超好食!極力推介🥰夠甜、泰式奶茶味夠濃。隻味仲要唔係死甜,食得出少少茶香!而且兩人食份量啱啱好,好抵食好足料,底部仲有啲多士。而且佢唔係得出面有泰式奶茶,係成個都係!一啲無味嘅地方都無,入面都係啡色!另外仲配埋泰奶醬(個人認為唔加醬都已經好夠味,重口味啲嘅你加埋應該勁滋味😂)

熱茶都有驚喜,因為「白色果園」入面有好多唔同材料,包括:fruits of melon & peach, green tea, white tea etc….所以飲落層次豐富,可以解膩之餘仲好開胃😙

總括而言,希望舖頭可以加網上拎飛/現場派飛功能,因為炎炎夏日係到等個幾鐘真心難頂,但撇除要等好耐,甜品質素100分,至少好啱我口味!無失望😋
長期都排長龍😢
長期都排長龍😢