2020-08-15 127 views
午市時間同朋友嚟呢度食拉麵過下癮,因為天氣好熱,所以我就揀咗個香蔥鹽味湯拉麵,感覺比較清爽,套餐仲跟咗雜菜沙律 拉麵啲蔥鋪滿咗成個碗面,仲有開邊各半隻嘅溏心蛋,蛋黃半流心,係我鍾意嘅熟度,食落鮮甜,仲有啲木耳絲慢煮雞胸係呢間鋪頭嘅特色,取代叉燒真係一啲都唔失色,4塊份量都好足赤雞肉質細嫩,雖然溫度係凍嘅,但係食落口感一啲都唔鞋,整個麵嘅湯底好清,呈透明狀,麵條都彈牙 朋友都係食番呢個招牌雞白湯,仲要係極濃嗰款,湯底creamy仲有少許起泡浮誇嘅炸牛蒡仍然係最吸睛,加埋雞胸,叉燒,簡直係夢幻拉麵組合 套餐加20蚊可以有一支bless嘅冷壓果汁我叫咗支蘋果汁,店員上枱嘅時候提醒我要先搖勻再飲果汁香氣重,就算冇添加糖,天然嘅甜味都好夠 因為朋友叫嘅雞白湯拉麵十分之濃厚,所以最後我哋都加咗呢個抹茶軟凍(+28),食落好似蕨餅,凍冰冰,完全起到解膩嘅作用

香蔥赤雞鹽味湯拉麵

香蔥赤雞鹽味湯拉麵

極濃雞白湯拉麵

極濃雞白湯拉麵

香蔥鹽味湯拉麵

bless蘋果汁

套餐加20蚊可以有一支bless嘅冷壓果汁
我叫咗支蘋果汁,店員上枱嘅時候提醒我要先搖勻再飲
果汁香氣重,就算冇添加糖,天然嘅甜味都好夠
抹茶軟凍

• 極濃雞白湯拉麵