2019-05-19 309 views
夏日炎炎,一定要飲返杯手搖飲料啦!難得今日路過中環,當然要試下台灣過江龍,由丫頭開的不要對我尖叫,話題性十足!店舖雖然唔係好大,但係以白色裝潢為主調,左側門口安裝了一個霓虹燈牌logo,搶眼至極。之前係台灣已經飲過自家製造的白玉珍珠,一直念念不忘,個人係超推薦,煙煙硬硬,建議下次大家也可以一試!桂花烏龍+奶蓋$24今次決定試下新野,點了茶底為主的桂花烏龍茶加奶蓋,顏色賣相十分漂亮,面層有百分之三十係厚厚的芝士奶蓋,下層百分之七十都是烏龍茶底。烏龍茶香濃,飲落還可以品嚐到一絲絲的桂花,層次豐富。但相反奶蓋較為遜色,味道太實,味道平平,下次都係點返白玉珍珠算!
桂花烏龍+奶蓋$24