2021-05-27
荃灣新開咗一間來自日本名古屋食pancake 嘅餐廳😍😍 滿心期待同朋友試食。佢地都有 set lunch menu, 間中都會轉下款。套餐係包餐湯及飲品,今日飲到嘅係蘑菇湯,不過不失,係屬於一般有蘑菇粒粒嘅湯,帶有少少松露味。飲品方面本身係包檸檬茶、牛奶紅茶;亦有加$18 轉其他特別飲品;我同朋友都揀咗超級水果茶,滿以為係有一個茶壺,裏面裝咗好多水果個種,點知一上枱,係一個茶包寫住 “super fruit” ,咁樣就要加$18 🙄😰😰 我同朋友互望呆一呆,咁樣一啲都唔值要加$18。不過慶幸嘅係,你飲完,侍應會問你要唔要加熱水,都算係安慰😞香烤免翁牛柳配荷蘭汁伴薯菜牛柳點咗七成,但上枱感覺無七成,比較生,但食落還可以接受;牛味都幾香。薯菜有薯仔、紅蘿蔔,我覺得蔬菜份量可以多少少;荷蘭汁唔知應該配菜定牛扒😅 到最後都無乜點郁過 黑松露醬野菌 pizza 幾好食😋 皮薄,一上枱已經好香菇味😂😂 就算傾耐咗,凍食都一樣好食,算幾好👍🏻士多啤梨梳乎厘 pancake $138賣相唔錯,士多啤梨🍓伴碟都算多,份量有3 片; 食pancake 最期待嘅震震下做唔到,因為佢俾 cream 壓住😂
佢地都有 set lunch menu, 間中都會轉下款。
蘑菇湯
超級水果茶
香烤免翁牛柳配荷蘭汁伴薯菜
黑松露醬野菌 pizza
黑松露野菌pizza
士多啤梨梳乎厘 pancake $138
講下味道,都算好食嘅,唔太甜;不過士多啤梨🍓就唔算太鮮甜;食完感覺普通,未有太大嘅驚喜,或者下次試試鹹嘅 pancake 會唔會好啲。
服務態度方面,諗住係日本過江龍餐廳非常著重 services ,可能是新開,或者培訓緊新人,感覺唔太想招呼客人,亦無咩同客人交流..
廚房好多員工,上菜好快,呢點算唔錯的。