2019-06-24 484 views
同朋友去左k11行街,幾鍾意呢個商場成日有好多有創意既商鋪進駐,帶比我好多驚喜。今次黎到,比我發現左一間無論裝修同食物質素,都好有誠意既餐廳,野玩田店。呢間餐廳主要係食西式料理為主,用左超級食物作為主題,加入去到菜式入面,好睇好食又健康。今次我地叫左四樣菜式,分別係「慢煮美國雞胸水耕菜沙律配白果醋 」,「黑松露片炒農場雞蛋酥盒」,「韓式和牛面配韓式牛肉汁」同埋「蟹肉美國露筍闊條手造意大利麵」。1.慢煮美國雞胸水耕菜沙律配白果醋 ($138)Hydroponic garden salad with slow-cooked chicken當行入餐廳時,留意到門口位置,牆身放左一個三層既花圃,種滿好多新鮮既植物,不同既蔬菜同香草,不禁令人覺得一定要叫道新鮮沙律食吧!叫左道慢煮美國雞胸水耕菜沙律配白果醋,上菜時比個份量嚇一嚇,因為道沙律好大盤,生菜非常新鮮而且好大塊,多款生菜配椰子條同番茄仔,當以為生菜大塊會撐起令碟下空心,餐廳真係俾足料,而醬汁係另外裝起,係貼心服務,同埋醬汁酸酸地,好開胃,而慢煮既雞肉比較乾身,加上生菜同醬汁食會比較好入口。2.黑松露片炒農場雞蛋酥盒($95)Black t

1.慢煮美國雞胸水耕菜沙律配白果醋 ($138)
慢煮美國雞胸水耕菜沙律配白果醋

2.黑松露片炒農場雞蛋酥盒($95)
Black truffle fried egg vol-au-vent
就咁睇menu張相就比佢吸引左,黎到果然冇令我地失望啊,用左三個酥盒去裝滿炒雞蛋,外表相當精緻,而且一上菜就聞到一陣松露既香味,色香味具全,雞蛋炒得好滑,同黑松既比例剛剛好,唔會放得太多搶走左雞蛋既鮮味,而且配埋焗得酥脆既酥盒,兩種分別係滑嫩同香脆既口感令到層次好分明 又豐富左一道材料好簡單既菜式。
黑松露片炒農場雞蛋酥盒

3.韓式和牛面配韓式牛肉汁($348)
Korean style wagyu cheek steak
呢道菜係咁多道菜之中令我最欣賞既,菜式配料好簡單,只有泡菜同蕃薯作配,但好睇得出廚師係主菜上落左心思去煮,望落去以為好似普通牛扒咁,點知一切完放入口,感受到驚喜,估唔到可以整到件牛咁鮮嫩多汁,完全係唔需要點咀嚼就可以吞到,同埋個牛肉汁調較得非常不錯,個味道帶少甜,同呢幾塊煮得剛好既牛件好夾,又唔會搶去左牛既香味,不得不提既係佢既蕃薯焗得好好,準確咁控制到保持佢既水份,食落唔會乾涸,內裡又軟綿,建議先食牛既原味,再試下點個汁食,然後再試下加入泡菜去食,一次過滿足想試唔同層味既你。
韓式和牛面配韓式牛肉汁

4.蟹肉美國露筍闊條手造意大利麵 ($178)
Pappardelle with crab & U.S asparagus
見到餐單上分別有手工意粉同手工薄餅選擇,但因為我地兩個人食,手工薄餅份量多較大份,於是我地揀食意粉,一於試下佢地既水準。由於本身鍾情於闊條麵,所以揀左個廚師推介既蟹肉美國露筍闊條手造意大利麵。
蟹肉美國露筍闊條手造意大利麵

上菜時,意粉份量睇落剛剛好,一開始望落果醬汁好濃郁,完全都唔會水狀,當食落去唔會感覺到濟,意粉出奇地大塊,類似千層意大利麵大小,而且好質地好軟熟,唔似係平時食慣既質地,可能就因為新鮮製作,每一塊都可以點到更多醬汁。鮮甜既蟹肉,連同新鮮既露筍一齊食,食都一口接一口,好食到差d想叫多份。

我地兩個人叫左四道菜,四道菜都好滿意,都食到抱住個肚走,餐牌上其他菜式都好吸引,想一一都試試,菜式上有充分考慮到營養均衡。餐廳座位幾多,裝修又有田園風格,光線充足。
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)