2016-08-15 460 views
好耐無黎過言慎行街,原來上層有咁多野食!見到呢間咁吸晴既招牌,入面又人山人海,決定睇下佢個menu..原來係食粵菜,媽咪話想試下,於是就入左去lu~位置數量好多,有大廳都有得5張枱左右既小廳,環境裝修得幾舒服優雅一坐底店員就俾左杯水我地,飲左啖之後有點驚訝,原來呢杯唔係普通既清水,呢杯係蕎麥茶,茶味又幾香wor~養生既我就叫左蜂蜜杞子菊花茶,好清香既菊花味,蜂蜜清甜而不膩,成個感覺好清新、健康。糖心黑蒜燉響螺聽到個名已經好期待,以我所知黑蒜算係貴價食材,仲擔心呢個價錢會唔會唔足料。好喜出望外地味道非常出味,濃郁既黑蒜味,好正!黑蒜既味道有點似清淡少少既藥材味,好容易入口。響螺好鮮甜,大大粒好有咬口!佢地獨立一盅盅咁燉,飲晒d湯見到好多湯料,真係不惜工本落足料!難怪咁夠味!呢個精品三點有海蜇頭、青瓜、叉燒,海蜇就食得多,海蜇頭真係第一次食,咬落非常爽口,索晒醬汁既味道。涼拌青瓜好清爽,有冰涼既感覺。蜜汁叉燒好入味,唔會燒到乾晒。帆立貝上菜果陣「喳喳」聲,仲聞到陣陣香味粒粒都好大粒,非常惹味,醬汁沾滿了整粒帆立貝,而且大粒既咬落去比平時食開既更有質感!蝦球都食得多,柚子蜂蜜口味第一次食到,
好耐無黎過言慎行街,原來上層有咁多野食!
蜂蜜杞子菊花茶
沸騰水煮活生魚
燒汁帆立貝
特選三精品
帆立貝上菜果陣「喳喳」聲,仲聞到陣陣香味
蜂蜜柚子蝦球
燒汁帆立貝
蝦球都食得多,柚子蜂蜜口味第一次食到,好香柚子味之餘又唔會太甜,蝦肉爽口得黎唔會成陣雪藏味。
蕎麥茶
呢個水煮魚一定要試!!好味到不行!
魚既肉質好滑,索晒麻辣汁既味,鮮甜得黎又辣辣地咁!入面仲有好多蔬菜,全部都好入味,最後完全清空。

呢間絕對係價錢唔貴仲真材實料
2016-07-28