2022-12-04 74 views
今次又再踏足觀塘搵好野食,見到有間幾有空間感既餐廳就入去試下啦。店員好有禮貌問坐室内定室外,仲溫馨提示室外有活動,可能會比較嘈,非常體貼。餐廳坐位與坐位之間寬敞,有背景音樂,如果音樂細聲一點會更好。可以自助拎紙巾牙簽呢!平時鍾意影餐牌,呢間係QR code落單,所以無影到。見到有杯玫瑰蜂蜜手工氣酒寫住「超推薦」,所以試下。又真係大杯又好味,甜甜地啱女仔飲,不過就無咩玫瑰味。個杯好靚呀,好有feel。頭盤點了巴拿馬芝士火腿,份量比想像中多,芝士粒有成差唔多十粒,總共有三款芝士,仲用上比較貴既新鮮無花果,連餅乾同麵包都夠晒你配搭,唔錯唔錯!直得一提係三文魚上的蟹子,好新鮮食落好爽。另外點了個台灣風味牛肉千層麵,制作時間約15-20分鐘,呢個真係有驚喜!有少少台灣牛肉麵果種麻香味,但又唔會辣,千層麵唔會焗到太乾或太濕,而且有咬口,真係好啱我口味。芝士份量亦足夠。出面有啲舖頭用兩三層就算,呢到有五六層,好足料。原本好細食既我都食左好多下次想試下個台灣牛肉意粉,好期待呢!

可以自助拎紙巾牙簽呢!

玫瑰蜂蜜手工氣酒

個杯好靚呀,好有feel。

巴拿馬火腿芝士拼盤

台灣風味牛肉千層麵

下次想試下個台灣牛肉意粉,好期待呢!

玫瑰蜂蜜手工氣酒
巴拿馬火腿芝士拼盤