2022-05-26 755 views
有時候好鍾意食茶餐廳食物,感覺好有香港嘅地道風味,有啲風味只有茶餐廳先食到,之前都食過灣仔呢間茶餐廳——🌟竺扶大班燒味🌟 @chukfotaipanrestaurant ,今次再去食😋點左佢哋招牌嘅燒味飯試吓💕仲想試埋佢哋嘅燒味😋茶餐廳環境都算寬敞,燈光光猛,店員都好nice👍🏻._.🐖|黯然銷魂飯|🐖之前就係食過佢哋呢度傳說中嘅黯然銷魂飯😆今次要再食多次😋佢呢度嘅黯然銷魂飯,裏面嘅叉燒的確好好食👍🏻肉質腍身夠入味,佢哋嘅叉燒係用咗波蘭黑豚肉,怪唔之得咁好食👍🏻·🐥|豉油雞+燒腩仔瀨粉|🔥豉油雞好入味,唔會太鹹,而且雞肉肉質好滑身,而燒腩仔就燒得皮脆肉嫩,配埋瀨粉食中和返燒腩仔嘅鹹味,味道好夾👍🏻·套餐+$6 仲有是日老火靚湯,一個星期七日唔同湯款式,今次我哋呢個係——蓮藕淡菜綠豆煲豬腱湯🐖老火湯夠味,而且碗湯都好足料㗎🤩._.@chukfotaipanrestaurant📍竺扶大班燒味 📍灣仔三角街2-3號華欣閣地下3號舖

._.
🐖|黯然銷魂飯|🐖