2024-03-19 121 views
最近去咗大埔一間韓式炸雞快餐店chimac,環境好明亮乾淨,叫咗一個餐,裡面有6件甜辣醬韓式炸雞腿肉、2串魚糕串同韓式泡菜炒飯,仲有嘢飲tim,夠晒2個人食炸雞就一定要講下佢哋嘅甜辣醬韓式炸雞腿肉。我可以話係一絕!炸雞肉外脆內嫩,甜辣醬係佢哋嘅招牌醬汁,酸甜辣香,好開胃!停唔到咁食,越食越上癮。👍🏻魚糕串有2串,煮過後簡單調味唔會重,彈牙好食,有韓國地道風味feel。🥰經典嘅韓國菜式韓式泡菜炒飯,仲加咗紫菜,米粒鬆散,配上酸辣爽口嘅韓式泡菜,味道豐富而且有層次。平靚正就解決到一餐韓國風味嘅快餐真係唔錯,佢哋嘅炸雞味道多元,下次會想試吓其他味如芝士、蒜辣等🥹