2020-05-16 61 views
疫情關係我同朋友嘅工作量度大減,收入大減。所以呢排我哋都搵啲價錢相對親民嘅小店幫襯下。今日就去咗尖沙咀厚福街“船皇“食泰式車仔麵。我哋叫咗一碗 船皇撈麵(大碗)$58,大大碗已經有齊曬所有嘢例如雞翼,肉丸,牛腩,豬潤等等 。 而家天氣咁熱食碗麵 個份量就啱啱好唔會好滯 。另外餐廳係所有嘢嘅價錢都係 十零廿蚊左右。兩個人就可以叫一碗麵兩份食加啲串燒小食就剛剛好。我哋仲喺咗一份泰妹雞翼$22,一堆串燒一個通菜同兩杯嘢飲, 泰式青檸梳打給泰式龍眼冰嘢飲個器皿好特別, 增添咗泰國風味,埋單都係一百蚊鬆啲,但係已經食得好滿足。呢度雖然係泰菜,但係普遍食物都唔算辣 , 而且位置仲喺尖沙咀厚福街十分方便 ,性價比嚟講,普羅大眾一定啱食。

船皇撈麵

泰妹雞翼