2019-07-03 1651 views
一向中意食日本野,之前去過幾間居酒屋比較大衆化,價錢相對地貴,坐底五百蚊落樓。最近同友人誤打誤撞搵到呢間元氣一杯,店鋪外面裝橫普普通通,一開始有點猶豫應唔應該入去食,點知入到去發現全場滿座,我地仲要等位添,見到有幾枱講日文既日本人,我地就知道呢間居酒屋一定夠地道haha!講返食物,價錢大約一百蚊左右一碟,前菜/小食更加平,所以大家叫多左幾樣一齊分享 首先係冷盤薯仔關東煮,身為一個薯仔控既我表示好好味,係差碗飯haha 再叫左炸豆腐,炸皮薄,豆腐好滑口。炸蟹餅,呢個好足料,但有點膩,食唔曬。然後有明太子卷蛋,明太子好香好惹味,反而卷蛋煎得有點老,否則呢個無得頂!再有燒鯖魚,又係有點老、有點鞋口。而炸蝦天婦羅蕎麥麵亦好好味,湯底清甜,炸蝦大只爽口,兩個人一齊食分量剛剛好。
薯仔關東煮
炸豆腐
炸蟹餅

明太子卷蛋
燒鯖魚

炸蝦天婦羅蕎麥麵

2019-03-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)