2022-04-04 121 views
充滿日本風格嘅地方不止一處。係西環呢個較為慢活同充滿異國風情嘅地方,都有一處俾你可以靜心攝時間。今次介紹就係呢間小店——攝時間。鋪位偏細,環境明亮,裝修都精緻有格調。雖然坐滿都只可以坐四至六個人,但係好處就係可以同咖啡師直接溝通。而且呢間嘅甜品Menu係成日轉,我好想食佢哋嘅泰式奶茶戚風蛋糕呢🍰~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🥞 福岡士多啤梨蛋糕 $65 (9/10)下面係海綿蛋糕,在伴有幾粒士多啤梨喺杯邊,作為相機食先嘅我對外表非常滿意🤪其次就係食落,每一啖都係士多啤梨味,莓控一定覺得好滿足,滿滿的草莓醬溢出,同底下既海綿蛋糕交融滿足。☕️ Flat White $40 (8/10)杯啡都易入口,啡味十足,同奶比例都充分把握,係一杯有溫度的咖啡☕️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~因為附近大學關係,都好多外國顧客🎏見到佢地吹水,我都搭左幾句爹🤣🤣非常的悠閒隨心!平時可能會少人d,如果假日,因為座位唔多可能就要等耐d🤔~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🥞 福岡士多啤梨蛋糕 $65 (9/10)

☕️ Flat White $40 (8/10)