2017-01-09 3671 views
一直喺openrice有留意開呢間餐廳嘅semi lunch buffet,因為睇相有我好鐘意食嘅鵝肝同Parma ham,環境又好,所以一直都放喺我心目中嘅試食清單。今個月嘅openrice coupon變咗周末二人同行每人$398x65折(加一以正價計)。餐廳位於酒店38樓,望住海景景觀不錯,我地一行四人被安排咗窗邊闊落嘅卡位,當日風和日麗,陽光曬入餐廳感覺悠閒,Menu同大家之前post嘅差不多(掛住食忘記咗影),見到已經覺得好多嘢食。首先餐湯同沙律可從appetiser table任取,沙律我覺得煙三文魚最吸引,食落有好香煙薰味,正反而Parma ham比較硬,唔夠脂肪。沙律都未食完已經上咗海鮮前菜(加菲蟹肉沙律及炸蠔)同每人一件嘅鵝肝,煎鵝肝味道比較淡口,main dish我地揀咗beef tenderloin、pan-fried cod fishX2 同duck leg confit,友人話鴨腿好乾,但我嘅煎鱈魚ok。唔夠飽其實仲可以出去carving station任食roasted lamb,但可能我太細食,食咗咁多嘢之後已經食唔落。Dessert table有朱古力噴
反而Parma ham比較硬,唔夠脂肪。
Dessert table有朱古力噴泉、macaron、蛋糕等甜點,仲有雪糕,最後有coffee or tea作結。
真係飽,食物中規中矩,唔算特別,埋單折咗每人只須$300,有咁多嘢食,加上serve我哋枱嘅waitress亦好attentive,又有靚景,已好ok!
2017-01-07
$300 (Lunch)
Dining Offer
Coupon