2018-11-13 3437 views
朋友生日,呢日同朋友去完哈佬喂再去食放題,生日揀食放題簡直係百搭之選,唔使煩食咩之餘,各式形各式N咁多樣食物,總有一款梗碞你我他她,約四五個朋友拆放題實在係永無得輸既開心之選。呢間放題裝潢夠闊絡&光猛,我地幾個好彩有卡位坐,得好舒服啲位好闊絡,好有自成一各既感覺。一坐低劃完單,就出去睇自助區有咩食前菜好豐富幾多選擇下,有沙津,豆,青瓜茄子、丸子、八爪魚、螺肉、鳳爪,乜都有,當中首推食熟蝦,真心正刺身好快就上枱,三文魚係腩位黎,整體行刺身一切得又厚又鮮,唔錯燒菠蘿,好甜好厚好大件,已encore左件炸物類~~榴槤炸彈同芝麻雞翼~雞翼入面有多汁唔乾身,必點之作香口野從來令人難以抗拒灸燒壽司好出色,燒得剛剛好,上枱時仲有微溫嘅口感,唔知點形容,平時食放題只愛點刺回本怕食壽司會飽肚,但灸燒壽司真係不可不試,味道好正且每件量少少,可以方便淺嘗,又唔會太個滯肚,唔錯唔錯每次食放題都會點一個雪花牛肉鍋自隊,甜豉油呢個汁真係令人好開胃,食完啲刺身壽司類凍野,有啖熱湯放入口既感覺非常良好,令到個肚好暖和燒香草羊鞍不羶,肉嫩味香,值得一叫牛舌好正~必食呢個黃金蠔都好味道飲品區有幾個大櫃嘅飲品,都唔啱心水既

一坐低劃完單,就出去睇自助區有咩食

燒菠蘿,好甜好厚好大件,已encore左件
香口野從來令人難以抗拒

每次食放題都會點一個雪花牛肉鍋自隊,
燒香草羊鞍
不羶,肉嫩味香,值得一叫
牛舌好正~必食
呢個黃金蠔都好味道
飲品區有幾個大櫃嘅飲品,都唔啱心水既話
仲有咖啡,橙汁,涼茶,梅酒
唔想飲凍飲,又有熱飲櫃
飲品選擇多,總有碞自己既心水
見到咁多款甜品,但又飽到乜都試唔到咁濟,有種無能為力兼好自責嘅無力感,不過,但係點都要隊番幾條雪條先為呢餐放題畫上完美既句號。
總的來說,唔錯既放題之選
-上菜速度快,無漏單
-坐得唔迫,舒服
-食物種類選擇多,飲品都多,另有熟食可自己夾
-廁所清潔唔錯,地下唔會一大灘水,去得暢快
-重點,地點方便食完朋友各自散水
Type of Meal
Dinner