金鳳茶餐廳細細個已經喺荔枝角道老店食開,仲記得叫碟蒜蓉都要加兩蚊。😬今次經開荔枝角食到,都比舊店坐得舒服得多,午餐選擇不多,以扒餐為主。🥩來得金鳳勝在大大碟夠抵食,我地點左墨西哥汁鴛鴦扒餐同洋蔥雞扒餐。點左餐隨即送上羅宋湯忌廉湯🫕及餐包🍞,羅宋湯酸酸甜甜好開胃,點埋餐包食一流。👍🏿墨西哥鴛鴦扒好大塊,鑊仔牛柳煎得夠香再吸埋墨西哥汁好入味,而豬柳略嫌太厚難咬口,不過味道不過不失。洋蔥雞扒配薯菜一上碟熱辣辣,雞扒配搭香甜嘅洋蔥汁,醬汁香濃,最好另外還有少少配菜可以中和一下鋸扒嘅油膩。😌另外點左一杯懷舊金鳳嘅雪糕🍦紅豆冰,細個最喜愛嘅飲品😍,大個飲到別有一番風味。開心仔🥳

羅宋湯忌廉湯

墨西哥汁鴛鴦扒飯

洋蔥雞扒薯菜

雪糕紅豆冰

2021-10-25
$60 (Lunch)
羅宋湯忌廉湯
墨西哥汁鴛鴦扒飯