2017-11-23 1716 views
今日去開灣仔,突然之間好想食咖哩! 就去咗一間叫國際咖哩館嘅餐廳食晚飯!我個人對呢間餐廳,有一個好大嘅情意結!因為我細細個,屋企人就成日帶我嚟食!可能呢啲就係食回憶嘅味道吧!呢間餐廳,屋企人由細到大都成日帶我去食, 可以話係食辣嘅training😂😂😂 所以,我好食得辣㗎🙊🙊🙊大家見到個餐牌唔使太驚!因為基本上你係唔會睇得明既😂因為佢全部都係一啲印度嘅名但係基本上只要你是但叫一個其實個味都係差唔多!但係我自己嘅推薦有“東印”同 “吉粦” 呢兩個,我都幾鍾意佢嗰味嘅大家信我既,可以一試😁😁😁我哋今日叫咗一個咖哩豬扒(大辣)個豬扒好大碟 兩個人食完全食唔曬 一個摩利魚要(中辣) 一個跟飯一個跟薄餅!兩個咖哩都好好食 仲有D菠蘿同豆做配菜 好開胃仲叫咗一杯大生啤,飲完個肚真係會好漲堅大杯!其實我試過好多款唔同嘅咖哩,雖然食落其實分別唔大, 同埋唔係好正宗但係真係好鍾意佢個咖哩味! 可能就係符合佢個名“國際咖哩”適合唔同嘅人嚟呢度食掛(隨口Up,當秘笈😂😂😂)Overall,我好中意呢道既咖喱呢道既羊都唔錯架,而且都幾多舊,幾抵食!不過提醒番!呢度嘅咖哩唔係好似出面咁“傑” 係有啲似湯咁樣既質
今日去開灣仔,突然之間好想食咖哩!
就去咗一間叫國際咖哩館嘅餐廳食晚飯!
我個人對呢間餐廳,有一個好大嘅情意結!
因為我細細個,屋企人就成日帶我嚟食!
可能呢啲就係食回憶嘅味道吧!

所以,我好食得辣㗎🙊🙊🙊

大家見到個餐牌唔使太驚!
因為基本上你係唔會睇得明既😂
因為佢全部都係一啲印度嘅名
但係基本上只要你是但叫一個
其實個味都係差唔多!
但係我自己嘅推薦有“東印”同 “吉粦”
呢兩個,我都幾鍾意佢嗰味嘅
大家信我既,可以一試😁😁😁

我哋今日叫咗一個咖哩豬扒(大辣)
個豬扒好大碟 兩個人食完全食唔曬
一個摩利魚要(中辣)
一個跟飯一個跟薄餅!
兩個咖哩都好好食
仲有D菠蘿同豆做配菜 好開胃
仲叫咗一杯大生啤,飲完個肚真係會好漲
堅大杯!

其實我試過好多款唔同嘅咖哩,
雖然食落其實分別唔大, 同埋唔係好正宗
但係真係好鍾意佢個咖哩味!
可能就係符合佢個名“國際咖哩”
適合唔同嘅人嚟呢度食掛
(隨口Up,當秘笈😂😂😂)

Overall,我好中意呢道既咖喱
呢道既羊都唔錯架,而且都幾多舊,幾抵食!

不過提醒番!
呢度嘅咖哩唔係好似出面咁“傑”
係有啲似湯咁樣既質地!
但係個味真係唔錯

相比起重慶大廈嗰啲正宗咖哩,
我都係做返一個地道嘅香港人啦😂🙊