2018-12-08 8334 views
今晚同朋友去食放題慶祝生日,而食放題想有點水準/保障,首選一定係大喜屋,雖然價錢比旺角放題貴少少,但食物質素的確值回票價。食大喜屋一定要預早訂位,特別星期六日。一入到去職員就帶我地坐底係卡位,都幾鬆動舒適。然後,職員比底一張雪糕紙,話每人可以點一杯貴價雪糕,正!黎食放題第一時間當然係點刺身,呢到既刺身選擇非常之多,而且重點係好!鮮!甜!完全無雪味,特別推介魚油豐富嘅三文魚,肥美甘香嘅劍魚腩,肉質厚實嘅油甘魚,爽口赤貝,同埋非常鮮甜嘅帶子!除咗刺身,呢度絕對回本嘅必選order,一定係海膽手卷,足足encore左3次,飯嘅份量唔多,紫菜即叫即包脆卜卜,重點係海膽超級鮮甜肥美。另外必試嘅,就係呢度嘅壽司,我哋除咗叫創意壽司,仲叫咗一啲火炙壽司同埋軍艦。例如吞拿魚茸軍艦、三文魚親子軍艦、灸燒牛肉,灸燒左口魚,每件壽司飯嘅份量唔大,食晒咁多都唔會覺得好飽,仲可以繼續作戰。最後大喜屋嘅燒物亦都係我嘅最愛,例如鹽燒雞翼,每隻雞翼都會剪開黎燒,保證燒到金黃色,香脆惹味,而且方便食。而另外一樣推介既,就係燒牛舌,牛舌唔會切到非常厚身,薄薄地但非常爽口,配埋黑椒檸檬汁,無得彈。呢間大喜屋嘅性價比真係極高

呢間大喜屋嘅性價比真係極高,埋單都係$500左右,同旺角放題價錢差唔多jer!
2018-11-08
Type of Meal