2021-02-26 958 views
平時打邊爐都係食開肥牛,依間主打食牛既唔同部位,超多唔同既牛肉俾你揀,牛魔王必去!味道有驚喜,而且仲係黃店黎💛裝修都唔錯,好有舊香港味。鴛鴦青花椒牛骨湯 $78麻辣湯底就食得多,青花椒湯你又食過未🤔同樣有麻味有辣味,但係就冇傳統麻辣湯底既油膩,食落比較清爽冇負擔👍🏻牛骨湯有浸藥材味,感覺養生滋補✨滑尾龍 $48撈埋蛋黃一齊淥,比起平時食既滑牛更加滑身🏄🏻‍♀️牛駝峰 $48脂肪位比較多,油脂感重,口感軟嫩🥩三花腱 $48肉味濃有𡁻口👄牛朴肉 $48油脂分佈比較多,爽口彈牙🦷安格斯橫隔肌 $48哩款牛味出較出眾,口感爽脆結實💪🏼澳洲和牛內裙肉 $48有咬口得黎,油香肉味比較平均⚖️每款牛既質素都好高好新鮮,食得出真係有分別,而且冇一款係唔好食😳一碟份量唔多可以試多幾款唔同部位。另外仲嗌左黑豚濃湯餃、麻辣牛肉餃、烏冬、豆腐等等,質素都正正路路,牛肉以外既話推介蝦滑墨魚滑。五條友食左超多野飽到上心口,嗌埋啤酒都係$950,食火鍋放題都唔止依個價,質素仲要冇咁好🤔俾埋張單你地參考,總括而言係高質既🤤

鴛鴦青花椒牛骨湯 $78

滑尾龍 $48
撈埋蛋黃一齊淥,比起平時食既滑牛更加滑身🏄🏻‍♀️

牛駝峰 $48
脂肪位比較多,油脂感重,口感軟嫩🥩

三花腱 $48
肉味濃有𡁻口👄

牛朴肉 $48
油脂分佈比較多,爽口彈牙🦷

安格斯橫隔肌 $48
哩款牛味出較出眾,口感爽脆結實💪🏼

澳洲和牛內裙肉 $48
有咬口得黎,油香肉味比較平均⚖️