2020-06-15 1106 views
金滿都嘅午餐都幾多選擇,同埋好適合趕時間嘅打工仔。除咗嘢食上得快,員工們都好爽手,又有禮貌。☝🏻越南火車頭湯金邊粉 (走青) 跟豆漿 🐮🍜🥛火車頭包咗4大材料,分別有生牛肉、熟牛肉、牛丸同牛柏葉。湯底偏淡口,感覺味精唔算多。我自己唔鍾意食太多配料,所以走咗青。舖頭只係加咗少少炸洋蔥同生洋蔥喺湯入面,食落都幾香口。生熟牛肉嘅份量最少,加埋只有3至4片細嘅,不過食落幾有牛味。牛丸只有2粒,𠝹咗花扮靚靚。咬落比較實淨,唔算彈牙。牛柏葉係白雪雪嗰一種,煮得好透,食落唔會好韌好痴牙。反而金邊粉嘅份量好多,填滿個碗咁滯。平日食粉麵食唔飽嘅男士,金滿都應該可以滿足你。最正係跟餐可以飲豆漿,唔駛另外加錢,仲足足裝滿一個高身嘅茶記凍飲杯,想唔食飽飽都幾難呀。

☝🏻越南火車頭湯金邊粉 (走青) 跟豆漿 🐮🍜🥛
火車頭包咗4大材料,分別有生牛肉、熟牛肉、牛丸同牛柏葉。
牛丸只有2粒,𠝹咗花扮靚靚。咬落比較實淨,唔算彈牙。
牛柏葉係白雪雪嗰一種,煮得好透,食落唔會好韌好痴牙。