2021-01-25 604 views
今日和老公去灣仔,銅鑼灣行街,行到攰攰地想揾個地方休息下食個 tea, 於是就去左 Time Square 裡面既 Lady M 坐底食件 cake, 飲杯野抖一抖;可能果時係2點幾3點下午茶時段和疫情關係,坐位與坐位之間要保持一段社交距離,所以裡面只提供6-7張枱給客人坐;我地排隊等左30分鐘左右才有位;我地叫左一件玫瑰千層蛋糕,一件朱古力棋盤蛋糕和一杯凍柚子檸檬梳打。玫瑰千層蛋糕:蛋糕面有幾片小玫瑰花瓣和一層好似啫喱狀既物體,好香好清甜玫瑰味,但略甜左少少,下面就係一層一層既千層蛋糕,好香好滑既奶油味,物超所值;之前食過伯爵茶蛋糕已覺得好好味,估唔到這款玫瑰千層蛋糕令我有驚喜,值得推介。朱古力棋盤蛋糕:蛋糕面有一層朱古力,好濃朱古力味,蛋糕中間有一格格朱古力蛋糕和海綿蛋糕,好似西方象棋既棋盤咁,好別緻,蛋糕幾軟熟,但本人都係比較喜歡千層蛋糕既口感。凍柚子檸檬梳打:柚子和檸檬十分之夾,味道剛剛好,不太甜不太酸。

玫瑰千層蛋糕
朱古力棋盤蛋糕
柚子檸檬梳打
2021-01-24
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$105 (Tea)
玫瑰千層蛋糕
朱古力棋盤蛋糕