2022-01-04 796 views
喰楽朋友想食壽喜燒,我哋就決定咗book呢間位於觀塘呢間傳統關西風和牛壽喜燒,店舖每個時段只做四枱客人,環境舒適我哋揀咗C餐澳洲產和牛,日本產A5和牛 $458/person,揀好餐之後,店員會比一壺白桃烏龍茶比客人飲,桃味非常香,茶味濃郁,三色前菜包括有小柱貝蟹籽和風沙律,柱貝非常新鮮,沙律酸酸甜甜非常開胃,自家製和牛餃子,入邊都好足料,啖啖都食到和牛,迷你和牛丼,入邊有蛋漿同Wasabi,和牛亦都非常嫩滑日本A5和牛牛板腱,油脂分怖得好好,非常嫩滑,澳洲和牛亦都相當唔錯,肉味比較重,比較有口感,非常好食,點埋蛋漿食會滑好多,會有一碗白飯比你配搭和牛食❤️另外會有野菜拼盤,玉子,芋絲,洋蔥,冬菇等等,煮到索晒啲壽喜燒汁,好入味啊差不多食到最尾嘅時候,職員會問你飽唔飽,因為仲會有一個特色飯,係一個濕炒飯嚟嘅,用紫菜,櫻花蝦,蔥花,雞蛋炒埋一齊,炒飯好香口,會飽肚,最後會有豆腐味嘅雪糕作為呢一餐嘅結尾,豆腐味非常濃郁,真係好滿足😎
喰楽

• 豆腐雪糕