2014-07-17 584 views
(奴)上午潛完水,拖住疲倦身體係西貢覓食。西貢係美食之城,有不少臥虎藏龍的西餐廳,而且是由外國人打理。路過Le Bonbon de Paris,見到貼係門口的相片十分吸引,雖然係室外有D熱不過都決定就佢啦!!!一打開餐牌,唔係太多野食不過樣樣睇相都好吸引!!!見餐牌第一頁賣點係新鮮自製意粉最後叫了芝士汁雞肉蕃茄乾意粉餐&法式芝士蛋火腿奄列+多士餐跟餐飲品是鮮木瓜昔同薄荷雪碧直到依家⋯佢既意粉同木瓜昔仍令我回味!!!芝士汁雞肉蕃茄乾意粉餐超級好食!!!意粉十分有彈性有口感,每一條意粉都沾滿汁但唔會拈埋一堆汁香而濃,但絕對唔係白汁果種飽既濃⋯而係味道鮮濃的濃!芝士汁配蕃茄乾估唔到係咁夾!法式芝士蛋火腿奄列都好食,不過冇意粉令我咁回味中間係軟呼呼半生熟蛋,夾住半溶的芝士,用刀一切用叉一拮,提起時拉起一絲芝士,而且滴下蛋汁,好食!鮮木瓜昔初時以為係奶昔所以好擔心⋯但因為好少有木瓜飲品所以決定一試!黎到見到原來係木瓜沙冰~萬歲!一飲,不得了⋯成口都係木瓜香,如果話木瓜:奶:冰的比例係10:3:2, 我絕對會信!好似食緊新鮮木瓜蓉一樣薄荷雪碧好重薄荷味,重到你唔會相信自己飲緊雪碧,重到雪碧既甜味都
(奴)上午潛完水,拖住疲倦身體係西貢覓食。
一打開餐牌,唔係太多野食不過樣樣睇相都好吸引!!!
見餐牌第一頁賣點係新鮮自製意粉
最後叫了芝士汁雞肉蕃茄乾意粉餐&法式芝士蛋火腿奄列+多士餐
跟餐飲品是鮮木瓜昔同薄荷雪碧
直到依家⋯佢既意粉同木瓜昔仍令我回味!!!

芝士汁雞肉蕃茄乾意粉餐

汁香而濃,但絕對唔係白汁果種飽既濃⋯而係味道鮮濃的濃!
芝士汁配蕃茄乾估唔到係咁夾!
法式芝士蛋火腿奄列

都好食,不過冇意粉令我咁回味
鮮木瓜昔

黎到見到原來係木瓜沙冰~萬歲!
好似食緊新鮮木瓜蓉一樣
薄荷雪碧

好重薄荷味,重到你唔會相信自己飲緊雪碧,重到雪碧既甜味都唔失左,重到有D似飲緊牙膏⋯

坐係度一邊食一邊睇狗(西貢好多人帶狗散步),一樂也~

2014-06-29
$150 (Lunch)
  • 芝士汁雞肉蕃茄乾意粉
  • 鮮木瓜昔