2020-05-16 313 views
老早就開始留意green common呢間素食餐廳,奈何身邊另一半是個不折不扣的食肉獸,所以遲遲未試。但呢晚提議食green common,佢又okay喎!咁就快啲試下啦見佢餐牌有二人餐,但入面既食物唔係好岩口味,於是都係決定散嗌。(最後發現呢排散嗌有折勁抵!)先來一個雜菜湯,仲以為無肉會好淡好無味,但係清清地係出乎意料地好飲!係飲完想嗌多個咁好飲!平日鍾意飲雜菜湯既人不妨試試,高度推介之後黎既係新豬肉排椒麻涼麵同埋鮮雜莓沙冰。第一次食新豬肉,可能係炸過既關係,口感非常之酥脆香口,味道我覺得唔似豬肉,反而有啲似芋頭魚,剛好我本人非常之咁鍾意食芋頭魚,所以食得好開心椒麻麵既味道同坊間買到既拌麵差唔多,好味鮮雜莓沙冰十分足料,飲一啖成口都係莓莓莓莓莓!未來漢堡Deluxe望落有啲寡,但食落係有晒漢堡比到你既所有口感,只係無肉味,就好似飲紅色可樂同黑色可樂既分別炒雜菜係一啲都冇泰式既味道,但味道都唔錯幾好食同埋晚餐點都要有碟菜食下既~* * *總結,呢一餐係令我喜出望外既,連食肉獸都沒有怨言環境方面,枱與枱之間既空間好足夠,亦都有膠板隔住,令食客食得安心又放心,店員亦都非常之有禮熱心友善,我

雜菜湯

鮮雜莓沙冰

新豬肉排椒麻涼麵

之後黎既係新豬肉排椒麻涼麵同埋鮮雜莓沙冰。
椒麻麵既味道同坊間買到既拌麵差唔多,好味

鮮雜莓沙冰十分足料,飲一啖成口都係莓莓莓莓莓!
未來漢堡Deluxe

泰式炒雜菜

炒雜菜係一啲都冇泰式既味道,但味道都唔錯幾好食
同埋晚餐點都要有碟菜食下既~

* * *
總結,呢一餐係令我喜出望外既,連食肉獸都沒有怨言
環境方面,枱與枱之間既空間好足夠,亦都有膠板隔住,令食客食得安心又放心,店員亦都非常之有禮熱心友善,我覺得可以成為恆常既食素之選!

(最近散嗌既價錢有大幅折扣,免費做會員有折,大家快啲試試!)

P.S. 餐廳連住旁邊有個賣環保用品同素食食材既空間,方便客人又食又買
雜菜湯
鮮雜莓沙冰