2021-07-24 37 views
成間店都用佐貓貓🐱油畫 貓~全部都係貓🐱勁QQ~~ 連meow都要兩煲thx🤭 同埋戶位區係可以帶埋毛孩一齊食的😍 同樣地會先有醬料盤比你備好👀($12/位)可以簡單鍋都可以簡鴛鴦鍋 如果唔想食雞煲都可以就咁打邊爐的~ 店家最近仲推出佐好多款特色火鍋配料: 甜梅菜豬肉丸 美祿/咖啡墨魚丸 芫荽餐肉餃/牛肉卷 等你地去挑戰😛.▫️雞煲單鍋 雞脾拼雞胸 半份 $169即叫即炒desu🙆🏼‍♀️香噴噴🤤🤤見到雞煲有得簡部位 超興奮的!! 就梗係簡啖啖肉😛 終於唔使淨食骨🥲 仲要大大件 油嫩且入味 完全唔會好柴~ 同樣地可以簡辣度 我地簡佐少辣所以唔算好辣但都好夠味😚 而且汁都比得好夠 所以無咁容易癡底🙆🏼‍♀️ 店家仲好好每煲都會附有少量豬皮 食雞煲落豬皮是定律吧🤭 索晒啲精華超正der 仲要好爽口!!.▫️足料龍蝦湯 $49食完雞煲梗係加湯繼續打邊爐 一共有9款湯底可以簡: 瑤柱群翅雞湯 養生藥膳湯 美顏豆腐牛奶湯~~ 亦都可以要求加清湯我地簡左龍蝦🦞湯底 好香濃😍 搞到我忍唔住係咁飲湯🤫 唔會比雞煲影響到個味 反而中和佐岩岩既油膩 估唔到龍蝦湯同雞煲原來係夾到der😳.▫️手切頂級安格斯 半份 $

▫️雞煲單鍋 雞脾拼雞胸 半份 $169

▫️足料龍蝦湯 $49

▫️手切頂級安格斯 半份 $159
手切頂級安格斯

個牛同樣都係嗌半份 估唔到一樣都超大碟~ 切得好均勻且厚度適中 紋理分明 略帶油脂 食落好有嚼勁😍 依稀會食到牛味 但可能湯底太重味搞到唔夠濃厚

▫️美味三色餃 半份 $43
有鮮蝦雲吞 韭菜豬肉餃 每款兩件 魚皮餃有三件 餃類既皮唔會好厚同散開 味道正常🙆🏼‍♀️
▫️招牌手打四寶丸 半份 $60 鬼馬墨魚
招牌手打四寶丸

有墨魚丸雞丸蝦丸豬肉丸 每款兩粒 每粒都大大粒好足料 口感好爽彈 我最鐘意係墨魚丸😚 好似同龍蝦湯最夾~
招牌手打四寶丸

▫️鬼馬墨魚 半份 $35
即是油炸鬼墨魚滑~~諗起之前去親台灣都會嗌油條浸落個湯食🥺 蟹籽墨魚滑滿滿咁舖係面 但記得要墨魚滑向下咁淥 如果唔係會唔熟 不過好易搞到個油炸鬼淋晒🥲 但墨魚滑係好食的😛
總結,從來未試過食雞煲食得咁爽🤤🤤🤤啖啖肉真係太幸福了😍完全係得分位!! 雞煲好惹味湯底又夠濃味🤤基本上唔使點醬料都已經好夠味🤭

好好地可以簡半份 可以試多幾樣 而且份量都好足料 我地全部嗌半份都已經好夠 特別係個牛同雞勁多😛變佐食肉獸🤫兩條友捧住個肚走🙈

整體覺得肉類比較出色 大家都可以試下海鮮 見隔離枱都好新鮮😍 價錢合理而且態度都相當唔錯😚
  • 雞煲